Tisvildevejen -Sarah Green

Vandreture på Sjælland

Photo: Tine Uffelmann

Sjælland rummer forskellige naturtyper, istidslandskab og sjældne arter du kan opleve på dine gåture. Mulighederne er mange for dig, der ønsker at vandre. Gå igennem Danmarkshistorien i et landskab, hvor vikingerne har hærget, konger har regeret og sagn er opstået. 

Heatherhill
Photo: Daniel Villadsen
Photo: Daniel Villadsen

"Tab for alt ikke lysten til at gå. Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til og går fra enhver sygdom. Jeg har gået mig mine bedste tanker til, og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den." Citat: Kierkegaard

Vandreruter på Sjælland

Pilgrimme har vandret her siden middelalderen og vores egen Kierkegaard brugte området til en mental pause og skrev ’man kan vandre sig ud af problemerne’. Sjælland har alt en vandrer skal bruge, så pak rygsækken, snør vandreskoene, og få en på opleveren i områdets unikke natur. Hvis du er til det mere rå og barske, kan du selv lave lejr, sanke din mad og tænde bål. Start morgenen med en dukkert i havet eller i en af søerne, inden gåturen fortsætter. Her er også plads til, at du trækker stikket ud, tager uret af og går afsted på en vandretur ind i dig selv. 

Tisvildevejen er en 77 km lang vandrerute fra Esrum Kloster til Tisvilde. En kulturhistorisk oplevelsesrute, der videreformidler hvad sjælland ved nordkysten rummer af natur, kultur og lokale produkter. Ruten er skabt af frivillige og går gennem otte små landsbyer i nogle af de smukkeste, naturrige og mest kulturhistoriske interessante områder af Sjælland. Man kan overnatte i landsbyerne både i det fri og på B&B. 

Køb vandrekortet til Tisvildevejen

Foreningen Tisvildevejen har udgivet 4 detaljerede vandrekort og en tilhørende bog, hvor du kan se billeder og læse om 74 udvalgte seværdige steder på ruten. Kortet købes i VisitNordsjællands booking

Haldbjerg Shelters

Spisesteder i Nordsjælland

Photo: Daniel Villadsen

Sov med tag over hovedet

Kan du bedre lide at komme indendørs og sove i en dejlig seng, har Sjælland mange alternativer. Der er Bed and Breakfast, campingpladser, vandrehjem og hoteller. Se et lille udpluk nedenunder, eller find flere under overnatning.

Kom ud i naturen

Troldeskoven-Tisvilde
Troldeskoven, Russia and the Island of Fantacy experience special nature and cultural trails
Kajak på Esrum sø
Nordsjælland i lavt gear: 20 timers kajak- og sheltertur på Esrum Sø
Hornbæk Plantage
Active by nature
parforce skov hillerød cykle løbe hvad er parforcejagtlandskabet
Out in nature